Case: Sonisto

”Der er startups, der bruger år på at finde det rigtige udviklerteam. Jeg fandt dem i min kælder.”

– Rune Braager.

Hvis jeg ville have det, måtte jeg gøre det selv

I en kælder på Amager hænger kablerne ned fra loftet i filtrede guirlander. Ud over to rum, der er tæt pakket med skriveborde, skærme og IT-udstyr, er der et rummeligt mødelokale og et lille, halvmørkt køkken, hvor komfuret er sat i skammekrogen. Det må ikke længere være der, da det ikke er muligt at lave ordentligt udsug, så fremover står den på kold mad. Til gengæld er kaffen fancy.

”Det er verdens bedste kælder. Vi vil blive her, så længe det overhovedet er muligt,” siger Rune Braager med slet skjult kærlighed til den gamle kælder.

Rune er en af Danmarks førende sangskrivere og producere, og han holder til i kælderen sammen med sit udviklerteam fra Bytes & Brains. Han undrede sig over, hvorfor ingen havde udviklet en platform, hvor han ikke bare kunne downloade de plugins, han bruger som producer, men også få dem gemt og synkroniseret, så de var tilgængelige, når han fx loggede på en anden computer.

”Jeg har altid været frustreret over, hvor meget tid man bruger på at håndtere og reinstallere sin software, og jeg fandt ret hurtigt ud af, at hvis jeg ville have den platform, jeg drømte om, måtte jeg lave den selv”, fortæller Rune, der er stifter af Sonisto – en platform, der tilbyder den tilgængelighed af plugins, han selv har savnet som producer.

2,5 års arbejde røg i skraldespanden

Som for så mange andre iværksættere har vejen ikke været snorlige til den virksomhed, der er i dag. Efter de første 2,5 år, hvor han arbejdede på platformen, måtte Rune erkende, at det var nødvendigt at skifte udviklerteam og starte helt forfra med at bygge den platform, han drømte om.

”Da jeg fandt ud af, at jeg skulle starte forfra efter 2,5 år, måtte jeg gå en lang tur i skoven og tænke over det. Det var ikke sjovt lige der,” fortæller Rune, der kom videre med Sonisto, da han ved et lykketræf opdagede, at der sad et hold IT-gutter nede i kælderen i den ejendom, hvor han bor. Det viste sig hurtig, at IT-virksomheden Bytes & Brains var det perfekte match, og sammen startede de forfra og byggede Sonisto op fra bunden.

”Der er startups, der bruger år på at finde det rigtige udviklerteam. Jeg fandt dem i min kælder,” griner Rune.

Case: The Tokenizer

Vi skal kunne ændre prioriteter hurtigt

Men at finde det rigtige hold udviklere har ikke været den eneste udfordring for Sonisto. At rejse finansiering til projektet har været et kapitel for sig.

”Vi har brugt lang tid på at lave detaljerede forretningsplaner, der går flere år ud i fremtiden, men 14 dage efter kan verden se anderledes ud, og så er planen allerede forældet,” fortæller Rune. Og det er vigtigt for Sonisto ikke at være hængt op på langsigtede planer, der er hugget i sten – det er nødvendigt at kunne ændre prioriteter hurtigt og tilpasse forretningen.

Sonisto fik ITCI med som investor i 2019, og siden hen har ITCI øget finansieringen. Finn Hessellund er nemlig ikke bare investor; han er selv både iværksætter og musiker, og han så hurtigt værdien i platformen.

”Det gør en kæmpe forskel at have en investor med, der forstår produktet og har prøvet det selv. Samtidig har Finn forståelse for den måde, vi arbejder på og for startuptankegangen,” siger Rune.

Komplicerede momsregler

En af de ting, Rune har bokset med, er de indviklede momsregler, der følger med, når man har kunder og leverandører fra hele verden.

”Det er nogle superkomplicerede momsregler, som vi har brugt lang tid på at få styr på. Men Finn kunne med det samme sætte os i forbindelse med en, der kunne ordne det for os. Det betyder alt at få hjælp til at få ro på økonomien,” siger Rune, der er tydeligt lettet over at, der nu er styr på momsen, så han kan koncentrere sig om næste skridt: at få betalingen op at køre, så der kan begynde at komme penge ind.

Runes tre gode råd til nye iværksættere

  • Find det rigtige team fra starten. Og hvis du er i tvivl, om du har det rigtige team, så få andre til at hjælpe med at validere.
  • Stop, når du oplever, at noget ikke fungerer, og få det fikset. Også selvom det er en stor beslutning som at skifte udviklerteam. Det er ikke en god ide bare at fortsætte og håbe på, at det nok går.
  • Få hjælp til de ting, du ikke selv kan eller vil. Det har fx været en kæmpe lettelse for mig at få en bogholder.