Case: The Tokenizer

”Jeg har hidtil haft en fordom om, at IT-projekter trækker ud. Det er langsommeligt, og man er vant til, at de deadlines, der bliver sat, ender med at blive overskredet. Så jeg er blevet meget positivt overrasket over, at vi så hurtigt har set resultater fra ITCI One Systems.”

– Michael Juul Rugaard | CEO

Case: The Tokenizer

”Jeg har hidtil haft en fordom om, at IT-projekter trækker ud. Det er langsommeligt, og man er vant til, at de deadlines, der bliver sat, ender med at blive overskredet. Så jeg er blevet meget positivt overrasket over, at vi så hurtigt har set resultater fra ITCI One Systems.”

– Michael Juul Rugaard | CEO

Jeg har tvivlet på, hvor hurtigt det ville gå

Security token-industrien er kommet for at blive. The Tokenizer er platformen, hvor både professionelle aktører og private interessenter kan holde sig opdateret på alt, hvad der rører sig. På verdensplan skrider udviklingen på området frem i meget forskellige tempi, og stifterne bag The Tokenizer holder nøje øje med udviklingen og afventer den rigtige timing for lanceringen af nye features, der skal ramme markedet på det helt rigtige tidspunkt.

Security tokens, blockchain, kryptovaluta – vi bevæger os inden for et felt, der deler vandene. De indviede har set lyset og ved, at det er her, fremtiden ligger. Andre lader med ro i sindet nørderne tage over og kommer ikke til at forholde sig til den verden, før den er blevet mere udbredt, tilgængelig og reguleret.

Hvornår det sker, kan blive afgørende for holdet bag startuppen The Tokenizer. De skal være klar med de rigtige løsninger på de rigtige tidspunkter, og den timing kan være svær at ramme. Lancerer de, inden markedet er klar, får de ingen brugere, og værktøjet kan blive forældet, inden det overhovedet er taget i brug. Lancerer de for sent, kan de blive overhalet indenom og miste førerpositionen.

”Jeg har aldrig tvivlet på, at security token-industrien ville blive til noget, men jeg har tvivlet på, hvor hurtigt det ville gå, og om vi ville være på det rigtige sted og have de rigtige ressourcer på det rigtige tidspunkt,” siger Michael Juul Rugaard, der sammen med Kristian T. Sørensen har stiftet The Tokenizer.

Fordomme om IT-projekter

Meget tyder på, at The Tokenizer er on track. I flere lande i verden går udviklingen hurtigt, og det er grunden til, at holdet bag the The Tokenizer nu arbejder på højtryk for at få flere investorer og har sat turbo på IT-projekterne. Det næste på programmet bliver lanceringen af The RegRadar – et værktøj til bl.a. advokater, issuance-platforme og exchanges verden over, der kan søge al nødvendig information frem om national regulering, domme og aktiver, der er tokeniseret.

ITCI One Systems investerede i The Tokenizer i foråret 2021 og er IT-partner på de projekter, der skal udvikles til platformen.

”Jeg har hidtil haft en fordom om, at IT-projekter trækker ud. Det er langsommeligt, og man er vant til, at de deadlines, der bliver sat, ender med at blive overskredet. Så jeg er blevet meget positivt overrasket over, at vi så hurtigt har set resultater fra ITCI One Systems,” siger Michael, der også lægger vægt på, at udviklerteamet sidder i Danmark.

”Det er jo helt almindeligt at outsource IT-opgaver fx til Indien. Og der sidder selvfølgelig masser af dygtige udviklere i Indien. Men det betyder også bare noget, at man nemt kan holde tæt kontakt, at man befinder sig i samme tidszone og hurtigt kan mødes - også fysisk. Ligesom det har betydning, at udviklerne er kreative og kritiske og kan finde på at sige nej, hvis noget ikke giver mening, eller bede om uddybninger,” siger Michael.

Hånden på kogepladen

Michael og Kristian har også oplevet, at andre investorer har set positivt på, at ITCI One Systems er med som både investor og IT-partner.

”Det har på mange måder været vigtigt at have ITCI’s Finn Hessellund med i CTO-rollen. Dét, at vi hurtigt har sat gang i udviklingsarbejdet, gør en meget stor forskel, når vi skal ud og tale med andre investorer. Vi har hurtigt fået skabt noget konkret, vi kan vise frem, og andre investorer føler en tryghed ved, at udvikleren selv har hånden på kogepladen,” siger Michael.

Udviklingsarbejdet spiller en stor rolle for The Tokenizers fremtid, og derfor har valget af IT-partner også haft høj prioritet. Leverancerne skal ikke bare være i orden. Samarbejdet skal også fungere.

”Det er vigtigt, at man kan rykke så hurtigt som muligt og få afstemt kursen i fællesskab. Det står og falder med dialogen i processen,” siger Michael og fortsætter:

”Tillid er afgørende, når vi, der ikke selv er IT-eksperter, ikke selv kan validere løsningerne. Vi har hele tiden vidst, at det kunne gå frygtelig galt og blive frygtelig dyrt, hvis vi valgte den forkerte IT-partner. Det måtte ikke ske. Så det er ikke en beslutning, vi har taget let på.”

Cases - The Tokenizer

Læs også:

Cases - Pharmakon

Pharmakon
Der var lagkage og fejring, da IT-projekt- og udviklingsleder Allan Th Poulsen og hans kollegaer i Pharmakon...

Læs mere
Cases - Spangenberg & Madsen

Spangenberg & Madsen
Det foregik tidligere i Excel, når ingeniørerne i det rådgivende ingeniørfirma Spangenberg...

Læs mere
Cases - Green Mobility

Green Mobility
Hundredvis af delebiler med et GreenMobility-logo kører rundt i 11 byer og køres...

Læs mere
Cases - SpeakerScore

SpeakerScore
Vi starter altid med design og frontend, så vi kan se, hvordan det kommer til at...

Læs mere